Özel eğitimde kaba değerlendirme formu nedir?

KABA DEĞERLENDİRME FORMU. Nedir? Kaba değerlendirme formu öğrencinin performansını almak için, bir başka deyişle, hangi alanlarda eksiklikleri olduğunu, hangi becerileri yaşına uygun olarak yerine getirdiğini görmek için hazırlanmıştır. Öğrencinin öncellikli gereksinimleri göz önünde bulundurulur.

Özel eğitimde kaba değerlendirme nasıl yapılır?

Kaba değerlendirme yapılırken bireyin kazanımı hangi derecede yaptığına değil yapıp yapmadığı ya da bilip bilmediğine bakılmalıdır. Bireyin sorulara ya da yönergelere doğru cevabı “+” , yanlış ya da eksik cevabı “-” olarak Kaba Değerlendirme Formu'nda Evet/Hayır sütununa işaretlenmelidir.

Kaba değerlendirme formu ne zaman doldurulur?

Bir öğrenci için tüm gelişim alanlarına ilişkin kaba değerlendirme formu doldurmaya başlar (bu öğrenci dönem boyunca çalışacağı öğrenci olabilir) ve en geç 3. haftanın sonunda formu tamamlar.

Kaba değerlendirme formunu kim doldurur?

Formu uygulayacak özel eğitim öğretmeni veya uzman çocuğu yakından tanıyan (anne-baba, kardeş, öğretmen…) kişilerle görüşmek, öğrenciyi gözlemek ve kimi zaman becerileri öğrenciye yaptırmak yoluyla kaba değerlendirme formunu dolduracaktır.

BEP planı nasil hazirlanir?

BEP NASIL HAZIRLANIR?

  1. Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
  2. Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
  3. Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
  4. Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.

Ayrintili değerlendirme nedir?

Ayrıntılı Değerlendirme Süreci• Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından gerçekleştirilen ayrıntılı değerlendirme süreci, gönderme öncesinde uygulanan müdahale programında gelişme göstermeyen ya da beklenilenin altında gelişme gösteren öğrencinin çok yönlü değerlendirilmesi sürecidir.

Özel Eğitimde değerlendirme Nedir?

ÖZEL EĞİTİM. Değerlendirme öğrencinin hem fiziksel, hem duygusal hem de bilişsel düzeyini belirlemek için yapılır. Zira öğrenci için gerekli olan öğretim ortamı ve öğretim planlarının hazırlanmasında değerlendirme ile elde edilen veriler büyük bir önem taşımaktadır.