Kiraz reçeli nasıl yapılır?

Kuruladığınız kirazları tencereye alın ve ölçülü şekeri ilave edip bir gece bekletin. Suyunu salan ve şekerle bütünleşen kirazları kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayın.Ara sıra karıştıra karıştıra homojen pişirme sağlayın ve kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın. Bu aşamada tereyağını ilave edebilirsiniz.

Kiraz reçeline ne kadar su konur?

Ertesi gün şekere yatırılmış kirazları buzdolabından çıkardığınızda, şeker erimiş ve kirazlar da suyunu salmış olacaktır. 6. Kirazları reçel tenceresine aktarın. Üzerine bir fincan kadar oda sıcaklığında su ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kirazla neler yapabilirim?

İşte kirazla yapabileceğiniz 4 nefis tarif.

  • Soğuk Kiraz Çorbası Tarifi. Büyüleyici rengi, tatlı lezzeti ile kirazlı soğuk çorba; sıcak günlere şahane bir alternatif olabilir. …
  • Kiraz Şerbeti Tarifi. …
  • Kirazlı Dondurma Tarifi. …
  • Kirazlı Muhallebi Tarifi.

Cevizli kiraz reçeli nasıl yapılır?

Çekirdekleri ve sapları temizlenmiş sarı kirazları yıkayıp süzdükten sonra iri doğranmış ceviz içi ile birlikte tencereye aktarın. Sarı kirazların aralarına, üzerini de kapatacak şekilde toz şeker serpin. Üzerini kapatıp oda ısısında, bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

5 kilo kiraz ne kadar şeker konur?

Kiraz Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  1. 1,5 kilo kiraz.
  2. 1 kg toz şeker.
  3. 1 adet limon suyu.

18-Sept-2020

Evde kiraz şekeri nasıl yapılır?

Tencereye aldığınız kirazları 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Toz şeker, gıda boyası ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. Şerbeti kirazlara ekleyerek 1 saat kaynatın. Kaynadığında ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Kiraz reçeline su konur mu?

Reçeli pişirirken ekstradan su eklememelisiniz. Kendi suyu yetecektir. Reçeli pişirirken içerisine ekleyeceğiniz elma reçelinizin koyu bir kıvam almasını sağlayacaktır. Reçelinizin üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımı ile almalısınız.