Köz patlıcanla neler yapılabilir?

Közlenmiş Patlıcan ile 28 Şahane Tarif

  • #2 Közlenmiş Patlıcan Kavurma. name fırat. …
  • #3 Tavuklu Köz Patlıcan Salatası (Meze) …
  • #4 Köz Patlıcan Köftesi (videolu) …
  • #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası …
  • #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. …
  • #7 Ali Nazik Kebabı …
  • #8 Fırında Hünkar Beğendili Misket Köfte. …
  • #9 Közlenmiş Patlıcanlı Kahvaltı Sosu.

Közlenmiş patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Soğanı, sarımsakları ve yeşil biberleri doğrayın, zeytinyağıyla birlikte tencereye alıp kavurmaya başlayın. Renkleri dönünce kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin. Onlar da kavrulunca patlıcan, kapya biber, tuz ve baharatları da ekleyip 5-10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

Patlıcan biber közleme yemeği nasıl yapılır?

Soğanı sarmısağı domatesleri ve közlenmiş biber ve patlıcanları doğruyoruz. Küçük bir tencere veya tavaya (teflon olmalı çelikte o kadar lezzetli olmuyor) zeytinyağı ve soğan konur. Soğanlar pembeleşince sarımsağı ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Domatesleri de koyup orta ateşte pişiriyoruz.

Patlıcan közlemesi yemeği yanına ne gider?

Patlıcan yemeklerinin yanına ne yapılır | Yemek Tarifleri

  • Değişik Cacık Tarifleri.
  • Erişte Pilavı
  • Kıymalı Rulo Patates.
  • Ankara Tava.
  • Pirinçli Pırasa Yemeği.
  • Patlıcan Çığırtma.
  • Tavuklu Sultan Kebabı
  • Etli Bulgur Pilavı

Közlenmiş patlıcan mezesi nasıl yapılır?

Patlıcanları ince ince doğrayın ve geniş bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyerek patlıcanların üzerine ekledikten sonra tuz, karabiber , zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin.

Patlıcan ezmesine ne konur?

Közlenmiş patlıcanları derin bir kabın içerisine alın. Limon suyu ve sarımsak ekleyip, karıştırın. Kırmızı soğan, domates ve tuz ekledikten sonra karıştırın. Üzerine maydanoz ve zeytinyağı ile servis edin.

Babagannuş ne ile yapılır?

Tahin ve patlıcanın enfes buluşması ile yapılan babagannuş, misafir sofraları için en uygun mezelerden biri. Farklı sunumlarla damakta unutulmaz tat bırakan bu yemek, tahin yerine kavrulmuş susam kullanılarak da hazırlanabiliyor.